Hockey
Nieuws

Vlaamse Hockey Liga|20.05.2019

Hockeyclub Merode komt feestelijk thuis in Grimbergen

Zondag 19 mei werd in de Populierendallaan het splinternieuwe waterveld van Merode Hockey Grimbergen feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van meer dan 400 nieuwsgierigen.

In de ochtend werd er een familietoernooi georganiseerd waar niet minder dan 160 ervaren en onervaren kinderen, volwassenen, ouders en zelfs grootouders aan deelnamen.

In de namiddag speelde het bestuur van de hockeyclub een vriendschappelijke match met verschillende leden van het Grimbergse gemeentebestuur en clubsponsors. De match werd gefloten door twee internationale hockeyscheidsrechters: Sébastien Michielsen en Benoit Coppieters.

Een goeie vier jaar na de oprichting kan Merode Hockey Grimbergen eindelijk pronken met een eigen, splinternieuw hockeyveld. In 2018 kreeg de club via een recht van opstal van de gemeente een B-voetbalveld van KFC Borgt-Humbeek voor 50 jaar in bruikleen. In maart vorig jaar wist de club, met een succesvolle win-winleningactie, in recordtijd maar liefst €200.000 binnen te halen. Met de bijkomende steun van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Grimbergen, de subsidies voor bovenlokale infrastructuren en de hulp van hun sponsors wist de club de financiering rond te krijgen. Merode Hockey Grimbergen telt ondertussen al meer dan 300 leden.

Volgende week en in september organiseert Merode Hockey Grimbergen gratis proeftrainingen voor iedereen die eens wil proberen een balletje te slaan. Tijdens de zomermaanden staan er ook verschillende hockeykampen op het programma, zowel voor ervaren als onervaren kinderen. Wie zich wil inschrijven kan terecht op www.hcmerode.be.

 

Foto’s: Olivier de Hasque