Belgian Hockey Finals 2019: de heenwedstrijden zitter erop

De hockeyliefhebbers hadden deze zaterdag verzamelen geblazen op Herakles, onder de Lierse zon (wie had dat gedacht!), om de finales bij te wonen van de Belfius Hockey League dames en de Audi Hockey League heren. Deze finales worden over twee wedstrijden gespeeld, op zaterdag en op zondag.

Als opening stond de wedstrijd voor de derde plaats bij de heren op het programma, tussen Herakles en Dragons. Bij de rust hadden de mannen van Dragons al een 2-5 kloof geslagen. Maar in de tweede helft kon Herakles nog terugkomen tot 4-5 en was er uiteindelijk nog hoop voor de mannen van Darran Bisley. Eindscore:   HERAKLES 4-5 DRAGONS. Afspraak zondag voor de beslissende wedstrijd. Dan pas zullen we weten welk team het derde Belgische EHL ticket in de wacht sleept!

Tezelfdertijd werd ook de Open League finale bij de dames gespeld tussen Leuven en Wellington. Hier eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijke stand. De beslissende wedstrijd staat morgen geprogrammeerd op hetzelfde uur.

Om 13u30 starttte de herenfinale in de Audi Hockey League, met finalisten Beerschot en Léopold tegenover elkaar. Beide teams konden rekenen op een fervent supporterslegioen. De wedstrijd startte met veel ‘grinta’ aan beide kanten. Bij de rust was het Léopold dat met 2-1 voor stond. Maar in een iets minder intensieve tweede helft, konden de mannen uit Kontich helemaal op het einde toch nog langszij komen. Eindscore: LEOPOLD 2-2 BEERSCHOT. De winnaar van de terugmatch van morgen wordt dus Belgische kampioen!

Op het andere veld eindigde de Open League finale bij de mannen ook op een gelijkspel: Racing 2-2 Orée.

Bij de dames in de Belfius Hockey League, stonden Racing en Antwerp tegenover elkaar in de finale. Deze laatsten zetten vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zwaar druk, terwijl Racing op ‘counter’ speelde. Aan de rust waren het de Brusselaars die 1-0 voor stonden. In de tweede helft kwamen de Antwerpse dames, gecoacht door Sofie Gierts, sterk terug. Ze konden uiteindelijk een kleine 2-1 voorsprong veilig stellen, met het oog op de terugwedstrijd van morgen.

Morgen, op zondag 12 mei, komt het seizoen 2018-2019 ten einde, met de terugmatchen van deze Belgian Hockey Finals.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!