header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Header

banner BHF2018

video STFP

Audi HL MEN banner

Hoofdsponsors1
Belfius HL WOMEN banner

Hoofdsponsor2
Hockey Insider

Start2Hockey

9/11 - KBHB verwelkomt oprichting federaal meldpunt sportfraude

9/11/2017 - De KBHB en de twee hockeyliga's, de VHL en LFH, verwelkomen de oprichting van een meldpunt voor sportfraude door de Federale Politie. Het meldpunt sluit aan bij de centrale waarden van de hockeysport: respect en fair play.

Wedstrijdmanipulatie is de laatste jaren in verschillende sporten aan het licht gekomen. De georganiseerde internationale misdaad schrikt niet terug voor beïnvloeding van wedstrijden door het omkopen of intimideren van spelers of trainers. Om de integriteit van de sport te beschermen heeft de Federale Politie in samenwerking met alle federale en regionale instanties en sportbonden een meldpunt sportfraude opgericht om eventuele praktijken op brede en geïntegreerde wijze op te sporen, te bestrijden en te bestraffen, maar ook te voorkomen via preventie. Indien gewenst wordt de anonimiteit van de melder gewaarborgd.

De KBHB en de twee liga's, de VHL en LFH, verwelkomen dit initiatief dat naadloos aansluit bij de centrale waarden van de hockeysport: respect en fair play. "Tegelijkertijd kan fraude in de hockeysport ook gemeld worden via het Federaal Parket van de KBHB", zegt Serge Pilet, secretaris-generaal van de KBHB.

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
VHL nieuws

LFH Nieuws

Twitter hockeybe

Zoeken
Onbespeelbare velden

Sponsors1
Sponsor2
STFP

Onli Scores

Logo Recrutement4Hockey

Team Belgium Rio

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 45 143-0853976-89    /    info@hockey.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2014, website powered by ONLI   |   editors