header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Header

banner BHF2018

video STFP

Audi HL MEN banner

Hoofdsponsors1
Belfius HL WOMEN banner

Hoofdsponsor2
Hockey Insider

Start2Hockey

31/03 - U23 wordt... “College League”.

Twee jaar geleden werd de U23 in het leven geroepen met als doel studenten hun favoriete sport te laten beoefenen met een eigen kalender! Het kampioenschap begint pas begin oktober en eindigt voor de 1e ronde ergens midden december. Vervolgens worden de wedstrijden hervat na de examens en na het verlof midden februari om dan te eindigen eind april.

 

Na de Bijzondere Algemene Vergaderingen van dinsdag 21 maart hebben we een paar vragen gekregen omtrent de mogelijkheid om dalende derogaties in te dienen voor de U23.

 

Daarop hebben we een nieuw grondig debat gehouden rond deze categorie en we hebben volgende maatregelen bepaald die zullen ingaan vanaf seizoen 2017-2018:

 

-        De leeftijd wordt opgetrokken tot en met 25 jaar.

-        De naam wordt veranderd naar « College League ».

-        De wedstrijden zullen plaatsvinden op zaterdag in de late namiddag.

-        Gezien we de leeftijd opgetrokken hebben, gaan we geen derogaties aanvaarden

-        De ploeg in de « College League » krijgt geen kwalificatie. Daarentegen mag een speler die jonger is dan 26 EN die in de Belgian League of Open League Nationaal speelt NIET deelnemen aan een wedstrijd van de “College League”.

 

Tot op heden zij er al 10 clubs, dat is bijna de helft meer dan vorig jaar, die hun intenties hebben doorgestuurd om één of meerdere ploegen (een club heeft er zelfs 3) in te schrijven in deze categorie voor volgend seizoen!

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
VHL nieuws

LFH Nieuws

Twitter hockeybe

Zoeken
Onbespeelbare velden

Sponsors1
Sponsor2
STFP

Onli Scores

Logo Recrutement4Hockey

Team Belgium Rio

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 45 143-0853976-89    /    info@hockey.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2014, website powered by ONLI   |   editors