header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Header

banner BHF2018

video STFP

Audi HL MEN banner

Hoofdsponsors1
Belfius HL WOMEN banner

Hoofdsponsor2
Hockey Insider

Start2Hockey

31/03 - 30+ & Ladies - 2017-2018

Het is hoog tijd om meer details vrij te geven omtrent de voorgestelde splitsing bij de Ladies, daar er een pak contradictorische informatie de wereld wordt ingestuurd ;-). Alvast bedankt om volgende punten per categorie grondig te lezen EN ook de paragrafen beneden die beide categorieën betreffen !

 

30+ (nieuwe naam te vinden)

 

-        Speelt op maandagavond 1 week op 2 in aflossing met de Gents en nooit tijdens verlofperiodes.

-        Speelt op GROOT veld en 11 tegen 11.

-        Elke reeks zal uit 8 ploegen bestaan. Er zullen heen- en terugwedstrijden zijn over 14 speeldagen.

-        Het aantal reeksen zal uiteraard bepaald worden door het aantal ingeschreven ploegen ! Dit is het schema :

  • 1 DH (nationaal)
  • 1 D1 (nationaal)
  • 1 Reg LFH 1 + 1 Reg VHL 1
  • Vervolgens Reg 2, 3 , …

-        Elke reeks zal dus uit 8 ploegen bestaan die bepaald zullen worden volgens het klassement op het einde van dit seizoen !

-        Speelt volgens de normale spelregels en met promotie en degradatie volgens het overeenkomstig Sportief Reglement.

-        Krijgt de laagste kwalificatie bij de Dames. Ze kunnen zich enkel versterken met 2 speelsters die een kwalificatie « +1 » hebben. Uiteraard kan een speelster die bij de Ladies speelt, zonder probleem bij de 30+ spelen.

-        De speelsters moeten de leeftijd van 30 jaar bereikt hebben om in de ploeg te mogen aantreden.

-        Derogaties zijn mogelijk vanaf 28 jaar. Er zal echter streng worden opgetreden! Als de club al een Damesploeg heeft in de Belgian of Open League, zal er zelden een derogatie worden aanvaard. We hanteren hier ongeveer hetzelfde systeem als bij de jeugd. Maximum 2 derogaties mogen tegelijkertijd op een wedstrijdblad staan! Elke derogatieaanvraag moet ingediend worden bij de bond via info@hockey.be .

-        Het is NIET toegestaan dat een speelster die bij club A ingeschreven is, bij club B gaat spelen op maandag, zelfs al heeft club A geen 30+ !

 

Ladies

 

-        Spelen op maandagavond 1 week op 2 in aflossing met de Gents en nooit tijdens verlofperiodes.

-        Spelen op HALF veld en 7 tegen 7.

-        Elke reeks zal uit 8 ploegen bestaan. Er zullen heen- en terugwedstrijden zijn over 14 speeldagen.

-        Het aantal reeksen zal uiteraard bepaald worden door het aantal ingeschreven ploegen ! Dit is het schema :

  • 1 DH (nationaal)
  • 1 D1 (nationaal)
  • 1 Reg LFH 1 + 1 Reg VHL 1
  • Vervolgens Reg 2, 3 , …

-        Spelen volgens de spelregels van de Gents, die eventueel zullen herzien moeten worden voor de Ladies. Er zijn promoties en degradaties volgens het overeenkomstig Sportief Reglement.

-        Er worden GEEN kwalificaties toegepast.

-        De speelsters moeten de leeftijd van 35 jaar bereikt hebben om in de ploeg te mogen aantreden.

-        Derogaties zijn mogelijk vanaf 33 jaar. Er zal echter streng worden opgetreden! Als de club al een Damesploeg heeft in de Belgian of Open League, zal er zelden een derogatie worden aanvaard. We hanteren hier ongeveer hetzelfde systeem als bij de jeugd. Maximum 2 derogaties mogen tegelijkertijd op een wedstrijdblad staan! Elke derogatieaanvraag moet ingediend worden bij de bond via info@hockey.be .

-        Het is NIET toegestaan dat een speelster die bij club A ingeschreven is, bij club B gaat spelen op maandag, behalve als club A geen Ladiesploeg EN geen 30+ heeft ! In dit geval zal club B een derogatie (« transfer ») moeten indienen bij de bond via info@hockey.be .

 

Veldbezetting: Ofwel wordt een veld als 30+ beschouwd, ofwel als Ladies, maar geen mix van de 2. Als een club 2 velden heeft, dan kan ze ofwel maximum 4 30+ ploegen inschrijven (2 thuis en 2 uit), ofwel maximum 8 Ladiesploegen, ofwel maximum 2 30+ en 4 Ladies. De combinatie van 1 van 30+ en 6 van Ladies of 3 van 30+ en 2 van Ladies zal niet aanvaard worden! Uiteraard als een club maar over 1 veld beschikt, dan kan, in de mate van het mogelijke, een 30+ met 1 of 2 Ladies ingeschreven worden.

 

Het is dus de verantwoordelijkheid van de clubs om hun veldbezetting te beheren ! De bond zal overbezetting weigeren en zal één of meer ploegen kunnen uitschrijven.

 

Eindnota : indien uw huidige Ladiesploeg op een groot veld wenst verder te spelen, dan spelen zij volgend seizoen in de 30+ categorie. 

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
VHL nieuws

LFH Nieuws

Twitter hockeybe

Zoeken
Onbespeelbare velden

Sponsors1
Sponsor2
STFP

Onli Scores

Logo Recrutement4Hockey

Team Belgium Rio

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 45 143-0853976-89    /    info@hockey.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2014, website powered by ONLI   |   editors