header
hockeyNews  |  KBHB  |  VHL  |  LFH
Header

banner BHF2018

video STFP

Audi HL MEN banner

Hoofdsponsors1
Belfius HL WOMEN banner

Hoofdsponsor2
Hockey Insider

Start2Hockey

29/11 - Wijzigingen spelregels Indoor hockey

29/11/2016 - Het Indoor hockeyseizoen gaat komend weekend al van start !

Met betrekking tot het reglement is er een belangrijke wijziging doorgevoerd:

- Bij een vrije slag of een inslag bij de aanvallende partij moet de bal minstens 3 meter hebben afgelegd of worden aangeraakt door een verdediger VOORALEER de bal in de cirkel mag gespeeld worden. De bal mag ook via de balk in de cirkel worden gespeeld op voorwaarde dat de bal minstens 3 meters heeft afgelegd vooraleer het de balk raakt.

- Het principe van de lange corner is nu ook van toepassing in Indoor wanneer de bal onopzettelijk achter de achterlijn wordt gespeeld door de keeper of de verdediger. De bal wordt op de middellijn geplaatst loodrecht tegenover de plaatst waar de bal over de achterlijn is gegaan. Bij een aanvallende vrije slag zijn de regels van een overtreding binnen het 18-metergebied van toepassing.

 - De laatste wijziging heeft betrekking op de beschermende uitrusting. Na een Penalty Corner, als de bal een losgekomen beschermingsuitrusting (handschoen, masker, …) raakt buiten de cirkel, zal een vrije slag toegekend worden. Als de bal het losgekomen beschermingsuitrusting raakt binnen de cirkel, dan zal de scheidsrechter een PC fluiten.

Verder is het voor scheidsrechters nu vereist een theoretisch indoor examen af te leggen om alle wedstrijden vanaf U9 te mogen arbitreren.

Hier kunnen jullie video’s vinden over de spelregels. 

Een fijn seizoen aan iedereen gewenst!

 

reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
VHL nieuws

LFH Nieuws

Twitter hockeybe

Zoeken
Onbespeelbare velden

Sponsors1
Sponsor2
STFP

Onli Scores

Logo Recrutement4Hockey

Team Belgium Rio

Footer

Koninklijke Belgische Hockey Bond  /   Charles Schallerlaan 50-52 - 1160 Brussel    /   BE 45 143-0853976-89    /    info@hockey.be    /    T. (02) 663.66.99   /   F. (02) 663.66.80

© 2014, website powered by ONLI   |   editors