Afwijkingen jeugd

Artikel 15 - Bijzondere bepalingen voor Jeugd

De Algemene Raad maakt vóór de competitie de leeftijdscategorieën bekend waarvoor de Jeugd in functie van hun geboortejaar is gekwalificeerd.

A. Afwijking vóórgeselecteerde Nationale speelsters: De in de Nationale voorselecties weerhouden speelsters kunnen in de jongenscategorieën uitkomen (eerste ploeg). De modaliteiten worden beslist door de Jeugdcommissie en vóór de aanvang van de competitie gepubliceerd in het Bondsblad.

B. Dalende afwijkingen:

a. In de nationale afdelingen is geen enkele dalende afwijking toegestaan om welke reden dan ook.

b. In de regionale afdelingen: Er kan een maximum van 3 dalende afwijkingen worden gevraagd voor de ploegen die op een volledig veld spelen (KSJ). Er kan een maximum van 2 dalende afwijkingen worden gevraagd voor de ploegen die op en ½ veld of een ¼ veld spelen (PME). De aanvraag zal op het correcte en goed ingevulde formulier worden gedaan bij het secretariaat van de VHL (info@hockeyvl.be) voor spelers/ speelsters van het eerste jaar ( bij voorbeeld voor een derogatie naar een categorie met spelers / speelsters van 2001/2002 wordt enkel het jaar 2000 in rekening genomen niet het jaar 1999). Er zal echter geen dalende afwijking worden toegestaan indien de club al één of meer ploegen heeft in de regionale categorie van de speler / speelsters.

c. In de regionale afdelingen, alle aanvragen die niet in overeenstemming zijn met het bovenstaande ‘punt B’ zullen na een gemotiveerde aanvraag op het correcte formulier naar het secretariaat van de VHL door de jeugdcommissie worden nagekeken voor akkoord. De Jeugdcommissie zal een keer per maand vergaderen om deze aanvragen te bekijken.

Om opgesteld te worden in een onmiddellijk lagere leeftijdscategorie dient de speler een uitzonderlijke afwijking te bekomen van de Jeugdcommissie. De speler mag niet opgesteld worden zolang deze niet werd bekomen.

Indien een dalende afwijking is toegestaan aan een speler van een regionale ploeg, mag deze na afloop van de eerste Ronde niet naar Nationaal stijgen, tenzij men bij de hervatting van de Kampioenschappen 2A of 2B de speler(s) die genoten heeft (hebben) van de afwijking niet opstelt. In dat geval zal(zullen) deze niet mogen genieten van de afwijking om in Nationaal te spelen.

Dalende afwijking: Criteria: - Geen enkele dalende afwijking is toegestaan uit de categorie « Senioren » naar de categorie « Junioren ».

U kan de lijst met goedgekeurde afwijkingen terugvinden onder KBHB > Documenten > Afwijkingen.


reageer
Enkel ingelogde personen kunnen op artikels reageren
© 2014, website powered by ONLI   |   editors